2006

 

 

Home

Geografie & Geschiedenis

Toeristische informatie

Instanties

Wonen & Werken

Vakantie in de Lot

Vakantiewoningen

Woningmarkt

Snuffelmarkt

Handige links

 


E-mail

info@lotfr.com


Webmaster

webmaster@lotfr.com


Powered by

www.infonline.nl


 

Geografie en Geschiedenis van Lot


 

Lot is een departement van Frankrijk in de regio Midi-Pyrénées.

Het departement is gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. Het heeft een oppervlakte van 5.217 km2 en een inwonertal van ongeveer 155 800. Het grootste deel van het departement strekt zich uit over de dunbevolkte plateaus van de Quercy, die bedekt zijn met schrale weiden of dun eikenbos. Er is intensieve landbouw in de dalen van de riviertjes. Enige industrie of verstedelijking ontbreekt echter aangezien het gebied onderhavig was aan een lange periode van leegloop door de bevolking. Tegenwoordig krijgt het gebied weer belangstelling door het toerisme.
 

Het departement grenst aan de departementen Corrèze, Cantal, Aveyron, Tarn et Garonne, Lot et Garonne en Dordogne en wordt doorstroomd door de gelijknamige rivier Lot, met een lengte van 480 km en rivier de Dordogne.

Lot ligt voor een groot deel op de kalkhoogvlaktes de Causses. Een groot deel hiervan is onderdeel van het Parc Natural Regional des Causses du Quercy. Het is een zachtglooiende hoogvlakte met zeer arme grond.

De hoogvlakte wordt op verschillende plaatsen doorsneden door diepe rivierdalen: de rivieren liggen tot 100 meter lager dan de hoogvlakte, wat van tijd tot tijd indrukwekkende uitzichten op kan leveren. De rivier Lot is een duidelijk voorbeeld van zo'n diepliggende rivier.

De hoofdstad van het departement Lot is Cahors. Deze stad ligt aan drie kanten omsloten door een meander van de rivier.

Verder bestaat Lot uit 3 arrondissementen, 31 Kantons en 340 Gemeenten